Pizza för alla tillfällen

Pizza är ett säkert kort som alltid fungerar, oavsett om du ska laga mat till vardags eller till fest. Det går att kombinera i all oändlighet och du kan även göra vegetariska varianter. Det är också ett perfekt alternativ om ni är väldigt många som ska äta tillsammans. Du kan välja att laga din pizza helt från grunden eller beställa från en pizzabagare. Idag går det även att köpa färdig deg så du endast behöver köpa till topping. Det finns helt enkelt ingen gräns för vad du kan göra med pizza.

Hitta bra pizzerior där du bor

Det är alltid värt att lägga ner lite extra tid på att hitta bra pizzerior i ditt närområde. I de flesta städer finns det flera alternativ och det råder stor konkurrens mellan pizzeriorna. Om du till exempel letar efter en pizzeria i Örebro kan du alltid testa på Pizza Hut. Det har öppet under hela dagen och ligger bra till precis vid motorvägen. De har både klassiska pizzor och lite nyttigare varianter med surdegsbotten. Dessutom finns det ett stort utbud av toppings inklusive kyckling och bacon. Det är perfekt att stanna här för lunch eller på kvällen när du är sugen på en härlig pizza.

Var inte rädd för att experimentera

Om du hellre vill göra din egen pizza går det förstås lika bra. Idag är det många som byter ut den traditionella degen mot ett lite nyttigare alternativ. Surdeg som vi nämnde tidigare har blivit ett väldigt populärt alternativ. Det viktigaste är att du inte är rädd för att experimentera och testa dig fram. Glöm inte heller att krydda för att få ut det bästa av smakerna.

Kombinera med en festlig dryck

När du ska servera pizza vid ett lite festligare tillfälle får du inte glömma att servera en lite festligare dryck till. Visste du till exempel att champagne är ett utmärkt alternativ. Om du vill ha ett lite mer prisvärt alternativ går det lika bra med mousserande vin. Anpassa drycken efter vilken typ av topping du har på pizzan. Om du till exempel äter en skaldjurspizza funkar det bra med ett vitt mousserande vin. Tillhör du dem som inte gillar vin eller champagne funkar det alltid med en kall öl.

Ta ut svängarna med intressant topping

Degen i all ära men en pizza blir aldrig komplett utan rätt topping. Här kan du välja fritt efter vad du tycker om. Det finns många oväntade kombinationer som fungerar riktigt bra på pizza. Det finns väldigt mycket inspiration på nätet som du kan ta del av om du själv inte kommer på någonting bra. Viss topping kan du tillaga på förhand och sedan slänga på pizzan under de sista minuterna. Om du ska ha skaldjur bör dessa inte tillagas för hårt då de lätt blir gummiaktiga. Vill du ha en vegetarisk pizza kan du välja ingredienser som rödbetor eller zucchini.