Välj nyttig mat

Idag är de flesta medvetna om vikten av att äta nyttigt. TV-program, reklam och undervisning på skolor har ökat förståelsen för sambandet mellan mat och hälsa. Samtidigt kan det vara svårt att veta vad nyttig mat egentligen är. Rätter som tidigare ansågs vara nyttiga är idag nästan svartlistade och dessutom finns det kemikalier i många produkter. Vad bör man då välja för att äta nyttigt?

Grönsaker och protein

Grönsaker och proteiner av hög kvalitet är väldigt viktiga för kroppen. De bygger upp organismen, reducerar inflammation och har en rad andra fördelar. Genom att beställa matkasse kan du enkelt få en variation av grönsaker och dessutom tillhörande recept på nyttiga rätter.

Ät frukt med måtta

Det talas mycket om att man ska äta mycket frukt och grönt, men det är en sanning med modifikation. Faktum är att frukt innehåller stora mängder fruktos, alltså fruktsocker. Det kan bidra till insuinresistens i kroppen, vilket kan leda till bland annat prediabetes och diabetes typ 2. Därför är det viktigt att äta frukt med måtta. Både bär och frukt är rika på antioxidanter, vitaminer och fibrer som är riktigt bra för kroppen, så de bör definitivt inte undvikas. Däremot bör du inte äta stora mängder frukt varje dag, framförallt om du även äter snabba kolhydrater, socker och mättade fetter.

Ekologiska produkter

Det är självklart alltid bäst att köpa ekologiska varor. Det gäller oavsett om du köper grönsaker, kött eller kolhydrater. När du väljer ekologiska produkter kan du vara säker på att du får betydligt renare mat som är fri från konserveringsmedel och andra kemiska tillsatser.