Fira julen med god mat

Ingen jul utan god mat och dryck. Maten står alltid i fokus i juletider. Julbord med kollegor eller nära och kära är ett måste för att komma i julstämning i december. Här hittar du de bästa mattipsen inför jul.

Boka julbord på en trevlig restaurang

Julbordet är höjdpunkten under julen. Klassiska köttbullar, kryddiga revbensspjäll, goda prinskorvar, griljerad skinka, lyxig lax och oändliga variationer av sill är bara några av godsakerna som finns på julbordet. Börja måltiden med glögg och avsluta med goda pepparkakor. På julbordet finns det något för alla. Att äta julbord är en trevlig social aktivitet som passar lika bra som företagsevent som familjeaktivitet. Bjud in nära och kära och fira in julen i december.

Hos Townhouse by Klang Market kan du boka ett populärt och smakrikt julbord i form av en 4-rättersmeny i en unik och avslappnad miljö. Det är en härlig à la carte-meny där gästerna får dela på de två första serveringarna. Det skapar en familjär stämning som passar perfekt i juletider. Självklart ingår även glögg, pepparkakor och kaffe eller te. Townhouse by Klang Market anordnar denna julmiddag varje torsdag och fredag de tre första veckorna i december. Kom ihåg att boka bord i tid eftersom platserna till julbord säljer slut snabbt. Bokning sker direkt på deras hemsida. Där kan du även se de olika platserna i landet där Klangrestaurangerna finns.

Börja i god tid om du lagar själv

På själva julafton är det många som väljer att äta julbord hemma. Att laga julmat är tidskrävande, dyrt och kräver en hel del kunskap vilket gör att många känner sig stressade inför jul. Planering är nyckeln för att lyckas med julmaten. Försök inte börja med julmaten kvällen innan julafton. Det kommer garanterat att bli stressigt. Flera veckor innan julafton kan du börja planera inköpen och börja laga mat. Köttbullar kan rullas och frysas in flera veckor i förväg. Detsamma gäller lussebullar och korvar. Choklad, pepparkakor och andra sötsaker kan bakas flera dagar innan julafton. Tänk på att planera för överbliven julmat genom att skaffa bra förvaringslådor. Genom att ta vara på resterna av julmaten minskar du matsvinnet och bidrar till en klimatvänligare värld. Dessutom är det gott att äta julmat i flera dagar.