Pasta till vardags och fest

Även om pasta inte från början är svenskt så är det numera lika självklart på det svenska matbordet som falukorven. Det finns olika teorier om pastans ursprung men det sägs att den kom till Sverige på 1600-talet i form av makaroner, möjligen från Grekland eller Italien. Idag äter de flesta svenska familjer pasta minst en gång i veckan på vardagarna men också för att lyxa till det lite på helgerna.

Barilla – en naturlig del i skafferiet

Barilla är de största pastatillverkarna i världen, företaget är Italienskt och har funnits i över 140 år. Du kan hitta ett stort utbud av Barillas produkter i alla svenska matvarubutiker och det är ett populärt märke bland svenskar tack vare dess höga kvalité och prisvärdhet. På deras hemsida barilla.com går det att hitta mängder av bra information för din matlagning. Här finns både recept att bläddra bland för att hitta inspiration, fakta om deras produkter samt tips och råd. Deras tips på lasagne är en av våra favoriter och går att lyckas med på under en timme. Upptäck något nytt i pastadjungeln. Barilla har till exempel pasta gjord på kikärtor och röda linser. De erbjuder även fullkornspasta och glutenfri pasta. För dig som letar ekologiska produkter så har de givetvis det också. Glöm inte heller Barillas goda pastasåser där en är en krämig och intensiv pesto, perfekt för en lite mer vuxeninspirerad lyxig pastarätt.

Pasta som tröstmat

En av anledningarna till att pasta är så populärt är att många anser det vara som tröstmat. Det ger helt enkelt en mysig känsla i kroppen. Många har växt upp med pasta och förknippar nostalgiskt vissa rätter med barndomen. Oftast är det rätter som lasagne och spagetti med köttfärssås man tänker på, men det är även en självklar del av fredagsmyset och helgmyset numera. Vi ger våra barn samma härliga minnen av pasta som de också tar med sig in i vuxen ålder. Frågar man många barn om deras favoritmat så nämns ofta makaroner och köttbullar eller korv samt lasagne. Perfekt mat för föräldrar en vardag; det går fort och lätt, det är billigt och alla blir glada.

Pasta i olika former

När man tänker på pasta så kanske det är makaroner och spagetti som dyker upp först. Men pasta finns numera i otroligt många olika former och storlekar. Även om pastan är gjord på samma ingredienser så varierar smakupplevelsen mycket beroende på form. Vissa former kan passa olika bra beroende på vad du har till din pasta. Äter du till exempel något som har en såsig konsistens så kan Barillas Tortiglioni eller Penne rigate vara ett bra alternativ då såsen sugs upp bättre i dess ihåligheter. Föredrar man lite mer tuggmotstånd så kan Barillas Farfalle passa väldigt bra och ska du göra soppa så är Barillas Risoni helt perfekt! Prova dig gärna fram med olika sorter och överraska lite hemma. Köttfärssås med Barillas Gnocchi känns helt plötsligt som en helt annan rätt än er vanliga köttfärssås med spagetti!