Använd choklad i matlagningen

Det flesta förknippar nog choklad med godis och inte som en krydda i mat. Att använda kakao i matlagningen kan ge många smakrika rätter. Du kan enkelt beställa choklad online till din matlagning. Choklad och ren kakao används ofta i desserter och bakverk men det finns faktiskt många bra huvudrätter som innehåller choklad. Choklad passar främst till kyckling och kött men det går också bra att använda tillsammans med olika bön- och baljväxter. När du lagar mat med choklad behövs det inga stora mängder utan choklad eller ren kakao ska ses som en krydda som ger en ny smakdimension.

Kakao är en perfekt smaksättare

Det är kakaon som ger den fylliga smaken i maträtterna där choklad används och därför ska du använda choklad med hög halt kakao. En krydda som går väldigt bra ihop med choklad är chili. En köttfärsgryta med chili och choklad kan vara något att testa eller kyckling med chokladsås. En högrevsgryta med chiliflakes blir extra god med lite kakao. Ett annat tips är att använda riven choklad i en salladsdressing eller en grillsås. Chokladsmaken påverkas av värme. När chokladen smälter i munnen kommer aromerna tydligare fram. Därför kommer chokladen att smaka annorlunda i en sallad än vad den gör i en varm köttgryta. Chokladsmaken kan tillsammans med andra kryddor ge en fulländad smakupplevelse.

Välj choklad med hög kakaohalt

Kakao har många bra egenskaper som att den är rik på antioxidanter, järn, magnesium, koppar och kalium. Det antioxidanterna gör är att hjälpa till att bekämpa fria radikaler i kroppen. När du ska äta choklad eller använda den i matlagning ska du välja choklad som har upp mot 80-85 procents kakaohalt för att dra nytta av kakaons egenskaper. Mörk choklad tillfredsställer också oss snabbare och är därför ett bra alternativ om du vill äta mindre socker. Kakao innehåller koffein vilket kan vara värt att tänka på.