Bästa maten till olika fester

Oavsett vilken typ av fest du planerar så gäller det att tänka på mat och dryck. Kalas kretsar oftast kring maten och gästerna blir glada av att äta och dricka gott. Extra festligt blir det om du anpassar maten efter vilken sorts fest det är. Det kan exempelvis göras med specialbeställda kakor eller tårtor. Här kan du läsa mer om den bästa maten till olika fester.

Möhippa & Babyshower

Möhippor och babyshowers är kul temafester där tjejgänget samlas. Till den här typen av fest kan det vara festligt att lägga extra krut på vacker mat som matchar dekorationerna. Att beställa kakor med tryck kommer garanterat att höja stämningen. Till babyshowers kan det vara gulligt att trycka upp hjärtformade kakor med bebisens namn eller fina meddelanden till den blivande mamman. Eftersom gravida inte ska dricka alkohol bör förberedelserna för babyshowern fokuseras på maten istället för dryck. Låt fantasin flöda fritt och bestäm själva det motiv som ska tryckas på sockerpastan på kakan. Kakorna är tillverkade av vanilj- och mandeldeg vilket är en klassisk kakdeg som de allra flesta gillar. Hos dintårta.se kan du även beställa kakor med fototryck. På möhippan kan det vara roligt att överraska den blivande bruden med fotokakor på brudparet. Kakor med tryck passar även bra till tillbehör till den specialbeställda tårtan med samma motiv.

Företagsfest

På företagsfesten är det lämpligt med en buffé där alla kan ta så mycket mat och dryck som de önskar. Det är lätt att anordna och det ger en bra stämning. Om företaget firar något särskilt, exempelvis ett bra år eller en lansering, kan det vara kul att trycka upp en tårta med företagets logga. En tårta är ett billigt sätt att visa de anställda uppskattning.

Bröllop

Mat och dryck till bröllop är klurigt eftersom det beror på flera olika faktorer, bland annat lokalen, antalet gäster och budget. Många väljer att servera fördrink, förrätt, varmrätt och bröllopstårta. Priset för maten anges ofta per kuvert, det vill säga antalet gäster. Det är svårt att säga en exakt summa för en bröllopsmiddag, men alkohol är en dyr utgiftspost. Att ha fri bar efter middagen är generöst, men kan kosta en hel del.

Födelsedagsfest

Till födelsedagskalaset beror det främst på födelsedagsbarnets ålder och antalet gäster. Om det handlar om ett barnkalas är pizza, hamburgare och korv med bröd populärt. Till en vuxen födelsedagsfest beror det på vad födelsedagsbarnet gillar. Självklart måste det alltid finnas en tårta när en födelsedag firas.