Kombinera mat och vin

Mat och vin är en vanlig kombination och det finns oändligt många maträtter, liksom viner. Vinerna har olika toner och fyllighet som passar till diverse maträtter. En sommelier vet vilka viner som gifter sig bra till olika råvaror och på många restauranger arbetar de och rekommenderar viner till gästerna. Amarone är ett fylligt vin med inslag av bland annat torkad frukt och kaffe. Amarone kommer från Veneto i Italien och passar till bland annat kött och fågel. På Grapevine.se kan man läsa mer om Amarone och dess innehåll, samt om andra viner och vad de passar till.

Laga mer mat hemma

Även om det är trevligt och gott att äta på restaurang så är det i många fall väldigt dyrt. När du lagar mat hemma kan du komma undan billigt, men ändå få det att smaka gott. Dessutom kan du köpa med dig ditt favoritvin hem och dricka till maten. En annan fördel är att du själv kan välja vad som ska vara i maträtten och därför kan den anpassas till egna önskemål. Är du däremot osäker på vad du ska laga finns det mycket tips och recept på nätet som du kan ta del av. På så sätt blir det svårt att misslyckas med matlagningen.