Goda kryddor som gör nytta

Kryddor och även örter har använts under tusentals år för att smaksätta mat men också som medicin. Den läkande förmågan hos kryddor har nyttjats av alla kulturer och civilisationer genom tiderna. Idag är det många som föredrar att använda just örter och kryddor istället för att handla kemiska preparat på apoteket. Med dagens moderna forskning har det bevisats att örter och kryddor faktiskt är väldigt nyttiga för vår kropp. Majoriteten av kryddor innehåller antioxidanter samt viktiga mineraler.

Fler och fler oroar sig över alla gifter och kemikalier som vi utsätter oss för dagligen. Ett bra sätt att rensa kroppen på gifter är att använda kryddor regelbundet.

Koriander är mycket bra för din lever och används ofta i olika traditionella rätter för att ge god smak. Denna krydda har många fler skyddande funktioner såsom att förbättra matsmältningen och minska kolesterolet.

Gurkmeja skyddar din lever bland annat från skadliga gifter och kan med fördel drickas som te.

Kardemumma har bakteriedödande egenskaper. Denna krydda med ursprung från Indien är också känd för att ha en lugnande effekt på magen. Viktigt att veta är att kardemumma inte tar bort de goda bakterierna vid eliminering av de skadliga.

Kryddnejlika är antioxidativ och förbättrar även cellernas förmåga att filtrera ut skadliga gifter.

Vårt immunförsvar är idag viktigare än någonsin i och med coronapandemin. Vi har fått lära oss att det är viktigt att skydda oss själva samt familjen och vad är då bättre än att äta nyttiga och goda kryddor som stärker immunförsvaret. En sådan krydda är chili som både smakar gott och är mycket dekorativ. Chili innehåller viktiga mineraler och vitaminer såsom B-vitamin, C-vitamin, kalium, järn och magnesium. Du kan köpa chili med olika styrka så kryddan behöver inte vara stark. Chili är en vacker, nyttig och smakrik krydda som passar lika bra på smörgåsen som i grytan.

En annan viktig del av vårt skydd är hygien vid matlagning hemma. Det är klokt att bättra på köket med nya och fräscha detaljer som exempelvis en ny snygg köksblandare. Även om köket är rent känns det både snyggare och mer hygieniskt med nya och fräscha detaljer. Du kan enkelt hitta det du söker hos företaget Rörfokus som har ett stort sortiment till riktigt bra priser. Här kan du hitta allt du behöver för att fräscha upp din bostad som exempelvis en ny badrumsspegel eller nya badrumsmöbler. Du kan sedan enkelt och smidigt beställa det du vill ha online. Företaget har funnits sedan 2009 och har en av Sveriges bästa e-handlar med runt tio tusen artiklar.

Kryddor och örter är fulla med mineraler och vitaminer, smakar gott och gör maten smakrik. Bäst är att använda färska kryddor i den mån det finns tillgång till dessa i affären. Många odlar egna kryddor i balkonglådan under sommaren för att få en härlig smakupplevelse.

Basilika innehåller oljor med både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper och innehåller bland annat magnesium.

Ingefära är bra för immunförsvaret och har en avgiftande effekt. Det är bra för ämnesomsättningen, kan lindra ledbesvär (såsom artros och artrit) samt bota inflammationer. Sägs även kunna reducera spridning av cancer.

Vitlök är utmärkt för ditt immunförsvar och har en positiv effekt på hjärt- och kärlsjukdomar. Sägs även kunna reducera risk för olika typer av cancer.