Är vegansk kost tillräcklig för kroppen?

Att bli vegan är ett ganska stort steg eftersom att man slutar äta allt som kommer från djurriket. Man äter inte kött, honung, ägg, mjölkprodukter eller fisk. Det kan bli en väldig omställning för kroppen och det kan vara klokt att genomföra förändringen steg för steg innan man helt blir vegan.

Viktigt att tänka på vad man äter

När man är vegan går man miste om mycket näring som finns i kött och andra produkter från djurriket. Därför är det viktigt att tänka på vad man äter. Man kan inte överleva på sallad. Som vegan kan man dock ersätta kött och annat med naturliga produkter som linser, havremjölk och olika typer av vitamintillskott. Det är dock bra att hålla koll på sin kropp. På så sätt kan man ganska snabbt märka om man plötsligt börjar lida brist på något ämne.

Att leva som vegan

När man är vegan finns det en hel del saker att sätta sig in i. Man behöver läsa noga på innehållsförteckningarna och dessutom finns det en hel del olika E-nummer man bör ha koll på. Det kan vara smart att först bli vegetarian så att man ger sig själv en rimlig chans att lära sig allt man behöver kunna.